Andra aktiviteter vid Mörrumsån

När du besöker Mörrumsån, och kanske till och med hyser in dig i Mörrum River Lodge, så har du kanske ditt sikte inställt på något annat än laxfiske. Eller så önskar du kombinera dina fiskedagar med andra aktiviteter? Eller så reser du med sällskap som inte delar din passion för laxfiske. Hur det än ligger till så finns det en hel del andra saker som man kan hitta på i trakten, utöver laxfiske.

Golf

Den som tycker om att gå på torra land och skjuta vita bollar i små hål på gröna gräsmattor kan besöka Karlshamns golfbana. Kanske växlar man dagarna och kör varannan dag i ån och varannan dag på torra land, eller så lägger man upp det annorlunda. Karlshamns golfbana ligger i Mörrumsdalen och bjuder på charmiga naturomgivningar av barr- och lövskog.

Karlshamns golfbanas femtonde hål ligger nere vid Mörrumsån. I övrigt är detta en golfbana med unik layout som ger golfspelaren ett varierat spel fullt av förnämliga överraskningar och utmaningar.

Vin- & ölprovning

Varför inte göra något nytt under vistelsen i Mörrum? Gå på vin- eller ölprovning och utmana dina smaksinnen! Vinprovning arrangeras i Catarina Palos regi. Några väl valda, fantastiska viner smakas av och Catarina lär er om smakerna och dess karaktärer.

Den som föredrar öl framför vin kan istället gå på ölprovning. I Sverige är intresset för just öl stort och många mikrobryggerier har startat det senaste årtiondet. Mörrum ligger nära två sådana - Brygghuset i Karlshamn och Klackabacken utanför Kristianstad. Man får både smaka öl och bjuds på en inblick i ölbryggningsprocessen.

Fiske- & fotoskola

Du som vill lära dig något nytt i Mörrum kan ansöka om plats i en miniutbildning. Både skola i fiske och fotografi erbjuds här!

Det finns massor att göra av sitt besök till Mörrumsån och Mörrum River Lodge. Det har alla förutsättningar för att bli en semester att minnas för resten av livet.

Kort om Lodgen

Antal rum: 12 dubbelrum, 4 enkelrum och 2 sviter

Hitta hit: Tåg till Mörrum från Malmö/Köpenhamn. Flyg Stockholm - Ronneby, 30 minuter från lodgen.

Bokningar: info@morrumriverlodge.se eller tel +46 454-503 30

Priser: Fr 1090 SEK per rum inkl frukost.

Byggnadsår: 1895

Renoveringsår: 2013/2014