Säsong för laxfiske

Man har fiska lax ur Mörrumsån sedan 1200-talet, traditionen är fastgjuten här. Laxarna ur Mörrumsån är stora och feta och gör än till Sveriges förmodligen bästa laxfiskevatten. Det är inte konstigt att människor vallfärdar hit för att utöva sin favoritsport - laxfiske.

Är du redan inbiten laxfiskare, eller entusiasmerad amatör? Oavsett så kommer din aptit på lax och konsten att fånga den bara att växa och frodas under ditt besök vid Mörrumsån. Det går att utöva laxfiske här från maj till augusti. I mars/april och september är det öringsfiske som gäller. Vintern ligger helt utom fiskesäsongen.

Storlaxfiske

Från slutet av april kan du förvänta dig att säsongen för storlaxfiske har sin början. Det är då som de stora, feta, underbara laxarna kommer till Mörrumsån, redo att fiskas upp. Har man tur fångar man en bjässe på över 20 kilo. Ju högre och kallare vattenståndet är, desto bättre brukar blanklaxfisket vara. Den som är ute efter adrenalinpåslag under sin laxfisketur satsar helt klart på storlaxfiske.

En annan fantastisk fördel med att fiska i maj är naturen som står i full blom och tar andan ur en med sin prakt.

Sommarlaxfiske

När sommaren kommer så sjunker vattenståndet och temperaturen höjs. När vi passerat midsommar kommer sommarlaxen som är avsevärt mindre än blanklaxen. En typisk sommarlax väger mellan 5-7 kilo vilket gör fisket lättare. Om det regnar brukar laxfisket var särskilt bra. Att fiska sommarlax är på ett sätt roligare än att fiska blanklax, som är mer spännande.

I augusti har man chans att fånga de finaste laxarna, men bara om man orkar ge sig ut på nattfiske och med rätt sorts flugor (mörka). De är lite luriga, sommarlaxarna, och kan vara svåra att fånga trots överflödet av dem i ån. Det är en riktigt sport!

Kort om Lodgen

Antal rum: 12 dubbelrum, 4 enkelrum och 2 sviter

Hitta hit: Tåg till Mörrum från Malmö/Köpenhamn. Flyg Stockholm - Ronneby, 30 minuter från lodgen.

Bokningar: info@morrumriverlodge.se eller tel +46 454-503 30

Priser: Fr 1090 SEK per rum inkl frukost.

Byggnadsår: 1895

Renoveringsår: 2013/2014